Αρχική σελίδα Sport.gr

Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2013 @ 13:25

Έρευνα: Αυτοί είναι οι Κινέζοι του Βιντιάδη

 
 
Έκανα έρευνα για να διαπιστώσω για την εταιρία Κολοσσό στην οποία αναφέρεται με ασυγκράτητο ενθουσιασμό στην ανακοίνωση της η εταιρία συμφερόντων του κ. Βιντιάδη.
 

Πρώτα από όλα να πω ότι η TEDA είναι το Τεχνολογικό - Οικονομικό κέντρο της πόλης  Tianjin. Η περιοχή ιδρύθηκε το 1984 και έχει περισσότερες "ξένες" επιχειρήσεις απ΄ότι η Σανγκάη!

Στην ανακοίνωση αρχικά αναφέρεται το όνομα TEDA που δεν αποτελεί όνομα κάποιας συγκεκριμένης εταιρίας αλλά μια ολόκληρη περιοχή. Σα να λέμε η Wall Street της Νέας Υόρκης. Η TEDA Group που αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης είναι εταιρία Real Estate με έδρα στην 3η Λεωφόρο της Tianjin.

To περίεργο είναι ότι η TEDA Group την οποία αναφέρει η ανακοίνωση είναι απλά μια θυγατρική εταιρία της TEDA Investment Holding Co., Ltd. Αυτή η θυγατρική εταιρία ασχολείται μόνο με το Real Estate. Και εδώ μπερδεύει το πράγμα... Η μητρική εταιρία έχει στο σύνολο της 14 θυγατρικές και παρουσίασε για το έτος 2012 έσοδα από πωλήσεις 58,3 δισεκατομμύρια Γιουάν και όχι δολάρια όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας συμφερόντων Βιντιάδη. Η ισοτιμία του Γιουάν με το δολάριο των ΗΠΑ είναι 0,16. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσό που αγγίζει τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, και όχι τα 58,3 που λέει η ανακοίνωση.

Στο σύνολο της η μητρική εταιρία ασχολείται με το Real Estate, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, την μεταποιητική βιομηχανία, τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και την παροχή υπηρεσιών. Αυτά όλα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας από την οποία ο Θεός να μας βγάλει ψεύτες φαίνεται σαν να έχει γίνειι ένα ανεπανάληπτο copy paste με πολύ κακή μετάφραση μάλιστα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την εταιρία HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS. Όσοι ξέρετε Αγγλικά διαβάστε εδώ και κάνετε τις συγκρίσεις σας... Ειλικρινά εμείς αισθανθήκαμε σαν να μπήκε κάποιος σε αυτή την σελίδα και να άντλησε όλες τις πληροφορίες που διαβάσαμε για την εταιρία χωρίς να έχει ελέγξει καν τις διαφορές μεταξύ νομισμάτων (όχι σκόπιμα θέλουμε να πιστεύουμε...)

Εταιρία διοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων

Η Shankai Sports που αναφέρεται στην ανακοίνωση Βιντιάδη είναι μια εταιρία η οποία διοργανώνει αθλητικά γεγονότα στην Κίνα. Σκοπός της εταιρίας όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της είναι η προώθηση του κινεζικού αθλητισμού σε όλο τον κόσμο. Προφανώς η συνεργασία της ΑΕΚ με την συγκεκριμένη εταιρία έχει να κάνει με το επικείμενο ταξίδι της ποδοσφαιρικής ομάδας TEDA το οποίο ανακοινώθηκε (!!!) μέσω του δελτίου τύπου της εταιρίας συμφερόντων Βιντιάδη HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2009 και έχει έδρα της το Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ. "Είμαστε μια δυναμική, συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρία" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Shankai Sports.

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει η εταιρία με την ΑΕΚ, αυτό θα μας το εξηγήσει ο κ. Βιντιάδης...

Η ποδοσφαιρική TEDA

Σας παρουσιάζοζω την TEDA, την ποδοσφαιρική  ομάδα για την οποία μίλησε με ενθουσιασμό στην ανακοίνωση της η εταιρία HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS του Βιντιάδη.

Η ομάδα αγωνίζεται σε ένα γήπεδο 37.450 θέσεων (και όχι 60.000 όπως αναφέρει η ανακοίνωση) το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Οικονομικής και Τεχνολογικής περιοχής της πόλης Tianjin. Το γήπεδο σχεδίασε η Αυστραλιανή εταιρία Peddle Thorp Architects (κρατήστε αυτό το όνομα μπορεί να μας χρειαστεί...)

Προπονητής είναι ο Κοσταρικανός - Βραζιλιάνος Alexandre Guimarães (ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση) με βοηθούς τους πρώην παίκτες της ομάδας Wang Xiao (πρώην αρχηγός), Liu Xueyu και Fu Bin ο οποίος ήταν ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Κίνας.

Το όνομα της ομάδας προέρχεται από τα αρχικά της περιοχής στα Αγγλικά δηλαδή Technological - Economic -  Development Area.

Παλιότερα η ομάδα ονομαζόταν Tianjin Football Club αλλά το 1993 μετονομάστηκε σε TEDA και πέρασε στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων της περιοχής. Η ομάδα έχει να επιδείξει την κατάκτηση μόνο ενός Κυπέλλου παρά την διαφημιζόμενη μεγάλη οικονομική ευρωστία του συλλόγου.

Η TEDA έχει αδελφοποιηθεί με την Αυστραλιανή Victory της Μελβούρνης (σειρά έχει η ΑΕΚ...). Από το 2007 οι δύο ομάδες παίζουν ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ τους, κάτι που έγινε πλέον παράδοση.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1951 κάτω από την ονομασία North China, το 1957 μετονομάστηκε σε Tianjin και το 1993 πέρασε το επαγγελματικό κατώφλι ως TEDA ή Tianjin Tigers όπως είναι το ψευδώνυμο της...

Πρόεδρος της είναι ο Li Guangyi για τον οποίο γίνεται επίσης αναφορά στην ανακοίνωση Βιντιάδη.

Πέρυσι η ομάδα τερμάτισε 8η στο Πρωτάθλημα της Κίνας, ενώ το 2011 κατέκτησε το Κύπελλο.

Στην 1η κατηγορία προβιβάστηκε το 1998.

Φοράει ολόλευκα χρώματα και το σήμα της είναι μια μπάλα ποδοσφαίρου και τα αρχικά TEDA.


Στην ομάδα αγωνίζονται στην πλειοψηφία Κινέζοι ποδοσφαιριστές εκτός από έναν Ρουμάνο (Lucian Goian), έναν Σκοπιανό (Veliče Šumulikoski), έναν Σλοβένο (Vladimir Jovančić) και έναν Βούλγαρο (Sjoerd Ars) δανεικό από την Λέφσκι Σόφιας.

Ανάμεσα στους καλούς παίκτες που έχουν περάσει στο παρελθόν από την ομάδα συγκαταλέγεται και ο Τούρκος Ahmet Dursun ο οποίος αγωνίστηκε στην TEDA το 2004.

Νίκος Αγγελίδης 
Λέξεις κλειδιά:
 
 
φορτώνεται