Αρχική σελίδα Sport.gr

Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2012 @ 15:13

Ζήση, δεν με έπεισες…

 
 
Η συνέντευξη Τύπου του Ζήση Βρύζα ολοκληρώθηκε και το συμπέρασμα είναι ένα και απλό: η διοίκηση αντιλήφθηκε πώς ο κόσμος έχει κουραστεί από τα «θα» από το «ΠΑΟΚ είσαι…» και πώς δεν μπορεί να παραμένει ο βασικός επενδυτής της ομάδας γιατί ο ΙΔΙΟΣ ο ΠΑΟΚ τον ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ψυχικά από το σωματείο.
 

Μια φράση μου έμεινε: «Δεν έχω το κουράγιο να ζητήσω από τον κόσμο στήριξη και υπομονή». Μεγάλη αλήθεια αλλά και μονόδρομος για τον Βρύζα γιατί ξέρει πώς όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος ΕΔΩΣΕ, ΣΤΗΡΙΞΕ και το μόνο που έχει να θυμάται είναι ένα ΜΗ ολοκληρωμένο έργο στην Νέα Μεσήμβρια (ο Βρύζας το είπε) και δυο τρεις μεγάλες νίκες στην Ευρώπη. Τίποτε άλλο!

Προσωπικά νιώθω αρκετά θυμωμένος γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ αυτά τα χρόνια που ο κόσμος επέστρεψε και τον στήριξε. Θυμωμένος γιατί ως ρεπόρτερ της ομάδας είχα γράψει αρκετές φορές ότι η ΠΑΕ λειτουργεί ως μπακάλικο, πώς δεν είναι δυνατόν να μην έχει οικονομικό διευθυντή, πώς δεν είναι δυνατόν η μπουτίκ να μπαίνει μέσα με 20.000 κόσμο σε κάθε ματς και αυτά τα άκουσα ΣΗΜΕΡΑ από τον Βρύζα…

Θυμώνω επίσης γιατί άκουσα από τον Ζήση να λέει πώς «εγώ δεν τα γνώριζα αυτά και στο μικρό διάστημα που είχα χρέη προέδρου, ο Βιολίδης ήταν στα οικονομικά». Πρόεδρε, τα ήξερες αλλά δεν μίλαγες και γι’ αυτό έφυγες. Επειδή δεν ήθελες να συμμετέχεις. ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ και εσύ γιατί ο ΠΑΟΚ δεν ήταν μαγαζί του ΕΝΟΣ, αλλά του κόσμου. Έπρεπε να βγεις, να φωνάξεις, να επισημάνεις, να ενημερώσεις, να επαναστατήσεις. Δε θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο…

Η ουσία είναι πώς ο Βρύζας κατάλαβε πολύ καλά πώς η επόμενη μέρα δεν έχει ως βάση το μεροκάματο του κόσμου. Γιατί ο κόσμος αφενός δεν έχει και αφετέρου κουράστηκε να δίνει σε ΤΡΥΠΙΟ ΚΟΥΜΠΑΡΑ!

Για να δώσει ξανά ο κόσμος, πρέπει να ΔΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ. Και ο Βρύζας το κατάλαβε αυτό γι’ αυτό και είπε πώς η εξυγίανση για τον ΠΑΟΚ θα έρθει μέσα από την ΟΡΓΑΝΩΣΗ των γραφείων και της ΠΑΕ και μέσα από έσοδα που θα έρθουν από το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. Η καβάτζα του κόσμου ΤΕΛΕΙΩΣΕ και για να μην το χαρακτηρίσουμε ως ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ, πρέπει η ΠΑΕ να δουλέψει, να πείσει τον κόσμο, να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του και να αρχίσει να έχει θετικό ισοζύγιο στις δυο επόμενες χρονιές….

Ο Βρύζας το χειρίστηκε καλά επίσης το επικοινωνιακό κομμάτι σε ότι αφορά την πώληση ποδοσφαιριστών: «Δεν είναι ο δρόμος είπε. Είναι φαύλος κύκλος. Πουλάς ποιοτικό παίκτη και ο κόσμος απογοητεύεται». Σωστά τα λέει, αλλά άλλη λύση στον ορίζοντα μπορεί να υπάρξει;

Ναι, συζητά με επενδυτές. Σήμερα έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ και η εγγυητική του Σαββίδη. Εγώ κρατώ μικρό καλάθι επειδή το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι πρέπει να κρατάμε αυτή τη στάση. Περισσότερο θεωρώ πώς γίνεται μια προσπάθεια να εξασφαλίσει η ΠΑΕ ένα άτοκο δάνειο από τον Σαββίδη για να πάρει την αδειοδότηση. Γιατί γνωρίζει πώς μέσα από τα διαρκείας αυτό το ποσό δε θα συγκεντρωθεί και επειδή γνωρίζει πώς με μια πώληση Αθανασιάδη, το καλοκαίρι τα διαρκείας θα φεύγουν με ρυθμό χελώνας…

Φάνηκε επίσης πώς η ΠΑΕ στηρίζει πολλά στα πλέι οφ. Αλλά με ανησύχησε η δημόσια παραδοχή του Βρύζα πώς και μέσα στα αποδυτήρια υπάρχουν τριγμοί λόγω των οικονομικών συγκυριών. Δεν «έδωσε» τους παίκτες, αλλά έστειλε μήνυμα πώς και για τους ίδιους τους παίκτες είναι καλό ο ΠΑΟΚ  να πάρει την καλύτερη θέση στα πλέι οφ.

Ανακεφαλαιώνοντας: η σημερινή συνέντευξη Τύπου δεν πρόσθεσε κάτι νέο. Αυτά που γνωρίζαμε αυτά ακούσαμε από τον πρόεδρο. Το Mea Culpa για μένα δεν είναι κάτι που με ικανοποιεί. Γιατί ο ΠΑΟΚ πληρώνει λάθη και παραλείψεις συγκεκριμένων ανθρώπων. Ανάμεσά τους και ο Βρύζας. Αλλά επειδή επενδυτής ΑΚΟΜΗ δεν υπάρχει, συμφωνώ πώς δεν είναι ο δρόμος της απαξίωσης η επιλογή αλλά ο δρόμος της μάχης. Για να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί. Αλλά ότι ο ΠΑΟΚ πληρώνει ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ είναι δεδομένο. Καλησπέρα σας! 
Λέξεις κλειδιά: Βρύζας, ΠΑΟΚ
 
 
φορτώνεται