Αρχική σελίδα Sport.gr

Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2012 @ 11:25

Ρόσμπεργκ: Η σεζόν ξεκινάει τώρα

γράφει: Θοδωρής Κατσαρογιάννης
 
 
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ φιλοδοξεί να κάνει μια πολύ καλύτερη εμφάνιση στον αγώνα της Σανγκάι σε σχέση με τους δύο προηγούμενους, έπειτα από την κατάκτηση της παρθενικής pole position του στην F1.
 

Ο γερμανός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το "διπλό DRS" της Mercedes του, το οποίο ανακηρύχθηκε οριστικά νόμιμο από τους αγωνοδίκες του GP Κίνας πριν αρχίσει το τριήμερο, έπειτα από την απόρριψη της επίσημης ένστασης της Lotus, για να πάρει την κορυφή στις κατατακτήριες με διαφορά μισού δευτερολέπτου.

Ωστόσο ο Ρόσμπεργκ γνωρίζει καλά πως πολύ δύσκολα θα έχει ένα τέτοιο προβάδισμα στον αγώνα, καθώς η ομάδα του έχει συναντήσει μεγάλες δυσκολίες με την υψηλή βαθμιαία φθορά ελαστικών στις φετινές κούρσες ως τώρα.

"Για μένα αυτό είναι το ξεκίνημα της σεζόν, γιατί οι δύο πρώτοι αγώνες δεν πήγαν πολύ καλά", είπε ο οδηγός της Mercedes, ο οποίος παραμένει χωρίς βαθμό φέτος.

"Προφανώς είναι φανταστικό να ξεκινάς πρώτος, ωστόσο σίγουρα είναι ξεκάθαρο ότι στην κούρσα δεν είμαστε τόσο καλοί όσο στις κατατακτήριες τελευταία.

"Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να το βελτιώσουμε, αλλά δεν είναι κάτι που μπορείς να αλλάξεις σε μερικές εβδομάδες. Χρειάζεται χρόνο, αλλά νομίζω ότι κάνουμε καλή πρόοδο σε αυτόν τον τομέα.

"Είναι δύσκολο να ξέρουμε πού ακριβώς θα είμαστε αύριο, γιατί οι συνθήκες αλλάζουν και αν οι θερμοκρασίες πέσουν λίγο, αυτό ίσως μας βοηθήσει. Θα προσπαθήσουμε να ρυθμίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες στα ηλεκτρονικά και να εκμεταλλευτούμε την pole όσο περισσότερο μπορούμε".

Μιλώντας για τον εξαιρετικό γύρο του στο Q3, ο Ρόσμπεργκ πρόσθεσε: "Η θερμοκρασία στην πίστα είχε πέσει λίγο και άρα τα πίσω λάστιχα άρχισαν να δουλεύουν λίγο καλύτερα.

"Αλλαξα το set-up του μονοθεσίου ελάχιστα πριν από τον τελευταίο μου γύρο και απλώς ήταν ο τέλειος γύρος, οπότε όλα δούλεψαν πάρα πολύ καλά". 
Λέξεις κλειδιά: Ρόσμπεργκ, F1, Mercedes
 
 
φορτώνεται