Αρχική σελίδα Sport.gr

Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2012 @ 15:55

Λορένθο: Αδύνατο να πιάσω τον Στόνερ

γράφει: Θοδωρής Κατσαρογιάννης
 
 
Ο Χόρχε Λορένθο πιστεύει ότι η νίκη στο GP Πορτογαλίας δεν ήταν εφικτή για εκείνον, παρά το γεγονός ότι ήταν κοντά στον Κέισι Στόνερ στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας.
 

Ο Λορένθο έχασε αρκετό έδαφος αμέσως μετά την εκκίνηση, αλλά σταδιακά μείωσε τη διαφορά του από την Honda του αυστραλού.

Παρόλα αυτά δεν είχε την ταχύτητα για να τον απειλήσει σοβαρά με προσπέρασμα και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, χάνοντας την πρωτοπορία του πρωταθλήματος από τον Στόνερ για έναν βαθμό.

"Η μοτοσικλέτα ήταν πολύ καλή, πολύ καλύτερη στον αγώνα απ' ό,τι στις δοκιμές, αλλά το μόνο πρόβλημα ήταν ο Κέισι", τόνισε ο Λορένθο.

"Ηταν πολύ δυνατός και για μένα ήταν αδύνατον να τον κερδίσω. Είχα ένα πρόβλημα στην εκκίνηση γιατί κοπάνησα τον συμπλέκτη, οπότε αυτό μου κόστιζε χρόνο στην ευθεία στους πρώτους γύρους και ο Κέισι ξέφυγε.

"Μετά η μοτοσικλέτα δούλευε καλά, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι ο Κέισι είχε κάτι περισσότερο. Στο τέλος δεν είχα την ενέργεια να προσπεράσω και η μοναδική μου ευκαιρία ήταν στο σικέιν, όμως αυτό ήταν υπερβολικά ριψοκίνδυνο. Ηθελα τους βαθμούς της δεύτερης θέσης".

Ο Στόνερ, ο οποίος πήρε την 35η νίκη της καριέρας του στο MotoGP και δεύτερη φετινή σε τρεις αγώνες, τόνισε από την πλευρά του: "Υπήρχε τεράστια πίεση σε όλη τη διάρκεια.

"Ο Χόρχε με έπιασε και εγώ απλώς κράταγα. Πάντα δυσκολευόμαστε σε πιο ζεστές συνθήκες, δεν μπορούμε να κάνουμε τα λάστιχα να δουλέψουν - όχι λόγω φθοράς, αλλά του chatter.

"Το είχαμε στην αρχή και έχασα ορισμένες φορές το μπροστινό οπότε έπρεπε να κόψω, και μετά ο Χόρχε πλησίασε. Υπήρχε μεγάλη πίεση και δοκίμαζα διαφορετικές γραμμές. Ημουν τυχερός που έμεινα μπροστά σε εκείνο το σημείο.

"Μετά άρχισα να αισθάνομαι λίγο καλύτερα και πίεσα λίγο περισσότερο, και ήμουν σε θέση να ανοίξω μια αρκετή διαφορά". 
 
 
φορτώνεται