Αρχική σελίδα Sport.gr

Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2012 @ 14:15

Λοέμπ για ένα δέκατο από Χίρβονεν

γράφει: Θοδωρής Κατσαρογιάννης
 
 
Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ οδηγεί την κατάταξη του Ράλι Αργεντινής έπειτα από τις έξι πρώτες ειδικές, με διαφορά μόλις ενός δεκάτου του δευτερολέπτου από τον ομόσταβλό του στην Citroen, Μίκο Χίρβονεν.
 

Ο γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής είχε πέσει στην τέταρτη θέση εξαιτίας τριών μικροεξόδων νωρίς στον αγώνα, αλλά ανέβασε ταχύτητα στη συνέχεια με αποτέλεσμα να βρεθεί στην κορυφή.

Σε αυτή του την προσπάθεια ο Λοέμπ βοηθήθηκε σημαντικά από την εγκατάλειψη του Πέτερ Σόλμπεργκ από την πρωτοπορία, στο τέλος της 4ης ειδικής. Ο νορβηγός της Ford είχε ένα προβάδισμα 20 δευτερολέπτων έως ότου σταματήσει με μηχανικό πρόβλημα.

Ο Λοέμπ πέρασε μπροστά χάρη στη νίκη του στην 5η ειδική, ξεπερνώντας τον Χίρβονεν για 1,1", αλλά ο φινλανδός κατάφερε να κόψει ένα δευτερόλεπτο από τον team mate του στην επόμενη ειδική.

Ο αντικαταστάτης του τραυματία Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα στην εργοστασιακή Ford, Ντάνι Σόρντο, βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ο ισπανός ήταν σε επαφή με τα δύο Citroen, αλλά η λάθος επιλογή ελαστικών στην 6η ειδική τού κόστισε περίπου 20" σε χρόνο, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω από μισό λεπτό πίσω τους.

Στην τέταρτη θέση μέχρι και την 5η ειδική βρισκόταν ο Τιερί Νεβίλ της Citroen Junior, ο οποίος όμως τούμπαρε το αγωνιστικό του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει επί τόπου. Η ατυχία του γάλλου ανέβασε τέταρτο τον Μαντς Οστμπεργκ (Adapta Ford).


Pos Driver       Team/Car     Time/Gap
 1. Sebastien Loeb   Citroen     2h20m30.6s
 2. Mikko Hirvonen   Citroen       + 0.1s
 3. Dani Sordo     Ford        + 33.1s
 4. Mads Ostberg    Adapta Ford   + 1m18.4s
 5. Nasser Al-Attiyah Qatar Citroen  + 5m16.9s
 6. Martin Prokop   Czech Ford    + 6m24.2s
 7. Andreas Mikkelsen VW Skoda     + 6m36.0s
 8. Sebastien Ogier  VW Skoda     + 6m58.8s
 9. Armindo Araujo   Portugal Mini  + 8m14.5s
10. Thierry Neuville  Citroen Junior + 10m13.2s


 
Λέξεις κλειδιά: WRC, Λοέμπ, Ράλι Αργεντινής
 
 
φορτώνεται