Αρχική σελίδα Sport.gr

Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2012 @ 14:38

Απάντηση της ΕΟΕ στον Καμμένο

 
 
Την απάντησή της στην κριτική που της ασκήθηκε από το κόμμα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" του Πάνου Καμμένου για τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας έδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
 

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ολυμπιακή Φλόγα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και ευρέως γνωστά σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων και στην χώρα μας έχει ανατεθεί ο ρόλος του θεματοφύλακα της, γεγονός που πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν.

Η Φλόγα αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο που ανήκει σε όλους τους λαούς και πρεσβεύει τις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού, τα οποία επιχειρεί να μεταλαμπαδεύσει από γενιά σε γενιά και δεν είναι δυνατόν να αποτελεί πεδίο κομματικών ή προεκλογικών επιδιώξεων από όσους θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για εκπλήρωση ιδίου οφέλους.

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους αποτελούν προνόμια που έχουν δοθεί στην χώρα μας και προβάλλουν κάθε φορά την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλο τον πλανήτη και φυσικά είναι αδιανόητη η κάθε μορφής εκμετάλλευση τους, με τρόπο αδόκιμο και ξένο προς τα Ολυμπιακά ιδεώδη.

Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας καθορίζεται πολύ καιρό πριν ανάψει η Φλόγα, προκειμένου να ξεπεραστούν εγκαίρως όλα τα εμπόδια και να οργανωθεί καλύτερα το τεράστιο αυτό εγχείρημα. Όταν προέκυψε σε μεταγενέστερο χρόνο, η πρόταση να φτάσει η Φλόγα ως την Ρόδο και το Καστελόριζο, ήταν αδύνατον να αλλάξει το ήδη από καιρό διαμορφωμένο πρόγραμμα και να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή της πορείας. Άρα δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού των Δωδεκανήσων, αλλά μη έγκαιρη υποβολή πρότασης.

Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012», παρά τους δύσκολα οικονομικά καιρούς, θα καλύψει σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα και θα φτάσει από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη και από την Κρήτη ως το συνοριακό φυλάκιο στους Κήπους του Έβρου, ακριβώς απέναντι από την Τουρκία, διανύοντας μια τεράστια απόσταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μέσα σε μόλις επτά ημέρες. Είναι φανερό λοιπόν από το πρόγραμμα, ότι δεν υπάρχουν ούτε «αποκλεισμοί», ούτε «εξαιρέσεις», αλλά όπως κάθε φορά στο παρελθόν, προσπάθεια για να δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες, το σύμβολο του Ολυμπισμού!

Με την ευκαιρία αυτή, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να προσκαλέσει όλους τους Έλληνες, τόσο στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012», στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία όσο και στην Τελετή Παράδοσής της, στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προκειμένου να γίνουν μάρτυρες της δύναμης και της οικουμενικότητας του Ολυμπιακού αυτού συμβόλου, στο οποίο δεν χωράνε μικροπολιτικά παιχνίδια!». 
Λέξεις κλειδιά: ΕΟΕ
 
 
φορτώνεται