Αρχική σελίδα Sport.gr

Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2012 @ 15:59

Η Μεγάλη Εβδομάδα του Αρη

 
 
Κάθε έγκλημα επισύρει τιμωρία. Και η τιμωρία του μπασκετικού Αρη είναι η ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεών του στις 21 Απριλίου, αλλά κι ένας Γολγοθάς που καλείται να ανέβει η νέα διοίκηση.
 

Τυπικά, αυτή θα αναλάβει δράση εντός των επόμενων ημερών. Προέχει η διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των μετόχων η οποία - εκτός απροόπτου - θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (25/04). Επρόκειτο να γίνει αύριο (23/04), αλλά οι ορκωτοί λογιστές που ελέγχουν τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ, ζήτησαν διήμερη παράταση ώστε να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους και μετά θα ανακοινώσουν. τη λυπητερή.

Ποιο είναι το ύψος της λυπητερής; Είναι προτιμότερο να μιλήσουν επί τούτου οι ορκωτοί λογιστές και στη συνέχεια, τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη δύσκολη αποστολή, οικονομικής εξυγίανσης της ΚΑΕ. Και είναι υποχρεωμένοι να μιλήσουν με νούμερα για να καταλάβει ο κόσμος, για ποιους λόγους θα εφαρμοστεί συγκεκριμένη οικονομική τακτική τα επόμενα χρόνια. Φθάνει πια με το τι λέει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, απαιτείται επίσημη ενημέρωση.

Για να αντιληφθούν οι φίλοι της ομάδας, σε τι κατάσταση είναι η ΚΑΕ και ποιους κινδύνους διατρέχει, γιατί υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι. Για να καταλάβουν τέλος, ότι ανεξαρτήτων των αρνητικών εντυπώσεων, μοναδική διέξοδος είναι η στήριξη αυτής της ομάδας, για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Διότι υπάρχουν και χειρότερα. Κι αν έρθουν, θα είναι η φυσιολογική συνέπεια του τρόπου που διοικήθηκε η ομάδα την τελευταία πενταετία, της αδιαλλαξίας και του εγωισμού συγκεκριμένων προσώπων που παρουσίαζαν μια εικονική πραγματικότητα και φυσικά των χρεών που δημιούργησαν.

Λέγεται ότι η διοίκηση που θα αναλάβει δράση, αποτελεί τη τελευταία ευκαιρία. Δεν είναι ψέμα. Αν δεν πετύχει και η διοικητική ομάδα με επικεφαλής τον Λευτέρη Αρβανίτη, τότε ο κλοιός δεν θα σφίξει (απλά), αλλά θα πνίξει τον λαιμό του τμήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το ύψος του ποσού αναγκάζει τον Αρη να ακολουθήσει πολιτική λιτότητας για τουλάχιστον τρία χρόνια. Είναι επίσης τόσο μεγάλο, που τον αναγκάζει να μην σκέφτεται την ευρωπαϊκή συμμετοχή για την επόμενη σεζόν, αφού έχει προϋπολογιστεί ότι μια συμμετοχή στο Eurocup κοστίζει τουλάχιστον 80.000 ευρώ. Είναι τόσο υψηλό, που την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ο αγωνιστικός προϋπολογισμός δεν θα ξεπεράσει τις 300.000 -350.000 ευρώ, γιατί θα πρέπει να πληρωθούν παίκτες που αγωνίστηκαν στην ομάδα από το 2009 (σ.σ. Κλαρκ, Μπετς, Χατζηβρέττας, Ντικούδης, Μπάρλος κ.α.)  έως και τη φετινή σεζόν. πέραν ασφαλώς της διακανονισμένης Εφορίας, της Εφορίας. που τρέχει, των προμηθευτών. Είναι πολλά τα λεφτά. Ακόμη και το φετινό άνοιγμα, είναι υπολογίσιμο.

Επί του παρόντος, είναι νωρίς για οποιαδήποτε κρίση επί του αγωνιστικού. Η οικονομική κατάσταση της εταιρίας, δυστυχώς, βάζει το αγωνιστικό σε δεύτερη μοίρα. Εξάλλου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αρης, προκάλεσαν και την αγωνιστική αποτυχία. Χθες (22/04), ο Βαγγέλης Αλεξανδρής υποστήριξε ότι «είμαι βέβαιος ότι αν δεν μας έφευγε ο καλύτερος παίκτης μας (σ. σ. Ντομινίκ Τζέιμς), θα κατακτούσαμε τη 3η θέση». Είναι μια θεωρητική άποψη, η οποία όμως κρύβει αλήθειες. Γιατί, πέραν του ότι είναι αναγκαίο να υπολογιστεί ότι ο Αμερικανός ήταν ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας, ο Αρης έμεινε με έναν πλέι μέικερ (σ. σ. τον Δημήτρη Βεργίνη). Με τον Τζέιμς θα μπορούσε να είχε αποφύγει κάποιες κακές ήττες, όπως με τον Πανιώνιο στο Αλεξάνδρειο, με τον Ικαρο Καλλιθέας στη Γλυφάδα.

Δεν ήταν όμως μόνο η αποχώρηση του Τζέιμς. Το βασικότερο πρόβλημα είχε να κάνει με τα οικονομικά προβλήματα, την ασυνέπεια, ενώ ο Χρήστος Ταπούτος μίλησε για «κοροϊδία και δούλεμα». Όταν ο Αμερικανός έφυγε «με το έτσι θέλω» και πήγε στη Παρτίζαν, ο Αρης δεν είχε δικαίωμα αντικατάστασής του, γιατί του είχε απαγορεύσεις της μεταγραφές η FIBA, λόγω βεβαιωμένων χρεών.

Τότε, δεν έχασε όμως μόνο τον Τζέιμς, πληγώθηκε η έξωθεν εικόνα της ομάδας και όπως είπε ο Αλεξανδρής «άλλαξε το σκεπτικό». Η ασυνέπεια προκάλεσε αποχές παικτών, αλλά και την απειθαρχία πολλών που σκεπτόμενοι με τρόπο. «ούτως ή άλλως, δεν πληρώνομαι», άρχισαν να ξεφεύγουν από τη γραμμή. Και τα αποτελέσματα φάνηκαν στο γήπεδο.

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Γιατί, όταν πληρώνεις, έχεις απαιτήσεις. Όταν όμως δεν πληρώνεις, τότε είναι αναγκασμένος να συμβιβαστείς με τη «τρέλα» και τα ξενύχτια του καθενός, να οδηγήσεις την όλη ιστορία στο φιλότιμο και όχι στην επαγγελματική κρίση. Κι εκεί που ο Αρης έδειχνε ικανός - έστω χωρίς τον Τζέιμς - να πετύχει, ήρθαν ήττες ντροπής όπως με τον Ικαρο Καλλιθέας, με το Περιστέρι. Γιατί, αυτές τις δύο ήττες πλήρωσε η ομάδα και κατετάγη 7η. 
Λέξεις κλειδιά: Αρης
 
 
φορτώνεται